dimarts, 26 de gener del 2010

Qualitat made in Barcelona

Aquest post va dedicat a la Tània, perquè descansi de polítiques, blocaires i pseudo-escriptors grassonets amb alopècia.

Prou de xerrameca, avuí va un post multimèdia. Per veure i per escoltar. Ja us vaig parlar un dia d' aquests grups però avuí vull decorar el bloc amb els videoclips que curiosament estan tots fets per la mateixa mà. La de la Marta Puig a.k.a  Lyona. Aquesta noia d'Esparraguera no es considera directora, la veritat és que la Marta fa moltes coses i totes bé. És dissenyadora, fotògrafa, realitzadora de videos i fins i tot s'ha atrevit amb el merxandatge de la banda de pop Love of Lesbian. Per a aquests també ha creat tota la vessant visual del seu últim treball, "1999, o como generar incendios de nieve con una lupa apuntando a la luna", des del llibret fins els videoclips que, com tot el disc, segueixen el fil argumental d'una relació de parella des de l'inici fins el seu declivi durant el penúltim any del segle passat.



El primer concert



La primera crisi


I és que la Lyona no necessita gaire pressupost per fer un videoclip que et deixi sense alè. Mireu quin video va fer per al grup Los seis dias amb una bona càmara, una paret blanca, dos cantants i una bona cançó.


A la Marta li agrada la cosa manual, gaudeix retallant amb les seves propies mans, dibuixant, manipulant.
llavors queden coses tan divertides com aquesta:



O com aquesta de l'últim disc de The new Raemon , "la Dimensión Desconocida"



Si us han agradat no dubteu a visitar el perfil de la Lyona a Youtube, allà hi podreu trobar més videoclips que la Marta Puig ha fet per grups com Sidonie o l' Anna Roig.

En properes entrades musicals us explicaré com l'ESCAC ha deixat de ser una escola de cinema per convertir-se en el planter de molts dels grups de música que triomfen en el panorama Indie barceloní.
També parlarem d'una parella meravellosa, en Pau Vallvé i la Maria Coma.

Salut i bona música.

1 comentari:

  1. doncs si, no només perquè és del meu poble, sinó perquè és veritat, la Marta fa una feina molt ben feta :)

    ResponElimina

Dispara!