dimarts, 10 de novembre del 2009

Baixar al nivell e-notícies

Si, baixar. Perqué fer-se ressò de qualsevol gasòfia que s'escrigui en aquell femer és baixar molt el nivell. Fer-la servir en la barralla política és com citar Belén Esteban en àmbits acadèmics: inconsistent. El senyor Puig ens ha acostumat aquests últims anys de declivi de la seva influència dintre de CDC a sortir amb estirabots d'aquest tipus. Sembla que ha de demostrar que pot continuar essent l'home dur de la federació nacionalista, que no l'han de substituir encara per aquests joves desacomplexats (cada cop menys joves) del pinyol. El Zaragoza de CIU amb permís d'en Madí i d'en Oriolet.

Però anem al nostre negociat, la xarxa i els seus opinadors. Deu n'hi do aquest "pajaro" del Xavier Rius. Podriem definir-lo només dient un altre nom: Jorge Javier Vázquez. Sí, l'e-noticies és l'Aquihaytomate de la informació política. Ens és igual l'importància real de les coses, no deixis que la realitat t'espatlli un titular i tota aquesta sèrie de mandangues habituals de la premsa groga. Això deuen pensar els redactors d'aquella "cosa" (em nego a dir-li diari). Ara que n'hi han de redactors, abans aquell pamflet era escrit gairebé sencer pel Rius, tret de les columnes d'opinió. Un home escoltant la ràdio, mirant diaris de veritat i tornant a redactar les notícies posant com a titular la frase més impactant, treta totalment de context i fins i tot tergiversada de la forma més barroera.
Exemple:
El polític X fa una declaració: "-Jo no diré mai que els inmigrants han de tenir menys drets que els altres."
Titular e-brutícies: Sr. X diu : "els inmigrants han de tenir menys drets que els altres"
I alguns diràn: no serà tant, exageres. De vegades és pitjor, de vegades el polític X no ha fet ni declaracions.

Tot això no tindria cap importància si no fos perque els diaris de veritat (no en direm seriosos perqué no ho són) han baixat al mateix nivell. L'ABC i els 41 càrrecs del Puig, el Periódico que s'apunta a revolcar-se al fang. El Rius no hauria imaginat ni en el millor dels seus deliris que una de les seves diarrees mentals ocuparia certa rellevància en el debat polític durant un parell de dies. Entre aixó i sortir a la tele de tant en tant al "59 segons" aquest ésser ha arribat a la plenitud, molt més lluny del que les seves capacitats li haurien permés a un altre lloc.

2 comentaris:

  1. Aquest terreny no el tinc controlat...

    ResponElimina
  2. Com l'espia jo tampoc sé amb qui ha empatat ni el Rius. Tot i estant d'acord amb això d'un cert groguisme, confesso que no conec altre lloc on trobar agrupades aquests tipus de notícies.

    ResponElimina

Dispara!